Ekim 01, 2011

Eşitlik İlkesi

Vatandaşın kafasına göre (veya değil) yaptırdığı caminin imamının maaşını, elektiriğini-suyunu devletin ödemesi "laik devlet" ilkesine ne kadar uyumlu? Hristiyanı, musevisi, satanisti de dahil toplumun tamamından alınan vergilerin sünni müslüman inanca sahip olmayan yada camiye gitmeyen vatandaşlarımızın aleyhine olacak şekilde camilere harcanması ne kadar adil? Diyelim bireyin inancını yaşamasını devletin sağlaması gerekir; örneğin cemevlerinin, kiliselerin masrafları ve din adamı maaşlarını neden ödemiyor devlet? Eşitlik ilkesine ters bir şeyler yok mu bu durumda? Tüm dini kurumların giderleri devlet yerine cemaatinden karşılanmalı bence..

4 yorum:

  1. Himmm guzel konu. Devletin eli camilerin uzerindeyken, yavas yavas o elin okullardan cekiliyor olmasi daha vahim bence. Okullara odenek acmali, sarf malzemeleri, hizmetli, guvenlik, telefon ve internet... Bunlar okul aile birliginden karsilaniyor. Bu da ogrenciden demek.
    Ben cami, kilise isine karismam :) bunlar, varsa(?) obur taraf icin yatirimlar.
    Ama laiklik ve esitlik elestirin kesinlikle yerinde ;)

    YanıtlaSil
  2. Umarım seyire kalkmadan önce haber vermeme gafletinde bulunmamışsındır. Habersiz gitme gibi... sanmam sen bu aralar mesgulsün kızlarla falan ondan bakamıyorsun bloga ;)

    YanıtlaSil
  3. Güzel konu, eline sağlık! Bahadır Baruter gibi senin de hapsin istenmez umarım, öyle ya, dilin fazla uzun! ;)

    YanıtlaSil
  4. @ matmazel: Meslek nedeniyle ihmal ettiğim dostluklarımı tazeliyorum diyelim ;)

    @ kutsalfahişe : pazar akşamına kadar vakitleri var, ondan sonra sikimin tepesini bulurlar afedersin!

    YanıtlaSil